Followers

Thursday, March 9, 2017

Work Life Balance? MommySonDate

Its been a while I haven't write here.
Soooo busy with work and motherhood life. 👱👶



















As seen in the picture here, this is one of my routine. Pagi hantar kakak ke sekolah. Gelap gelita lagi dah rushing keluar rumah. Then pusing hantar boboy ni plak ke Smart Reader. Walaupun pusing-pusing sekitar ni je...tapi normally akan habis 1 jam ke 1 jam setengah nak settlekan diorang sampai sekolah. Lepas tu baru boleh tarik nafas lega mommy plak masuk keje.

Itu semua blom campur kalau dua-dua kakak dgn boboy meragam pepagi. Memang kena pasang strategi nak make sure diorang gi school dalam keadaan happy. I know....kalau mood tak happy...masuk class pon tak happy....belajar pon affected. Last time bila teacher si boboy nih gtau dia kekadang menangis sorang2 bila sampai school....I know thats not the way he should start the day.

So now everyday mommy kena buat-buat happy dalam kereta....menyanyi, menari, buat jokes...atau apa saja...as long as dia bergelak sakan dalam kereta sebelum sampai school. Alhamdulillah...dia nampak lebih segar bila begitu....Eventhough...mummy dia pun kadang-kadang pepagi moody juga...dalam kepala dok ingat keje yang bertimbun...deadline yang nak kene kejar....but....hey....anak comes first rite? Hipokrit la kejap dlm kereta tu.....Huhuhu....

This is what we called work life balance. Yang hakikatnya it never be balance. Kau lebihkan keje kau stress. Kau lebihkan keluarga kau restless. Terlebih salah satu IT WILL MAKE U FALL HARDER. There's no option anyway...jalanilah rutin tu setiap hari....tipsnya....enjoy it...the rest leave it to Allah...InsyaAllah...He will guide you the way....pasti dipermudahkan.....

Ok....supermom - supermom kat luar sana... No worries. We can't never be perfect. But at least...doa...doa...dan doa....moga-moga kita terus tabah and jadi ibu-ibu yang lebih baik....Amin.....


#SuperMom #Motherhood #IbuHebat #HappyWomensDay